• Novinky

            • Deň narcisov

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              28. apríla (štvrtok) sa koná DEŇ NARCISOV. Naša škola sa do neho aktívne zapája. Ak sa rozhodnete prispieť na podporu tejto zbierky, účelom ktorej je získať zdroje na celoročnú adresnú pomoc onkologickým pacientom v rôznych formách, ale tiež na edukácii verejnosti - predovšetkým mladej generácie - smerom k prevencii. Liga proti rakovine naším prostredníctvom tlmočí svoje veľké poďakovanie. Narcis je symbolom podpory a spolupatričnosti už 26 rokov. Príspevok do zbierky je dobrovoľný, v ľubovoľnej sume.

              Do 6.5. je možné podporiť zbierku zaslaním SMS na 848 v hodnote 3,- Eurá.

              Deň narcisov je jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine. Tento rok sa koná už 26. krát. Na Slovensku je veľa vzácnych zbierok. Pre ľudí s rakovinou je však zbierka narcisov tá najvzácnejšia.

              Pripnite si malý kvietok na podporu onkologických pacientov opäť aj v uliciach. Viac o tom, ako pomáha Liga proti rakovine zo zbierky DEŇ NARCISOV nájdete na https://www.dennarcisov.sk/ako-pomahame. Prispieť môžete od 21.4. do 6.5. 2022

              ĎAKUJEME.

            • McDonald´s cup

            • Dňa 26.4. sa naši futbalisti a futbalistky z 3. a 4. ročníka zúčastnili okresného kola súťaže McDonald´s cup, kde sa prezentovali výbornými výkonmi a obsadili krásne druhé miesto.

              Za skvelú reprezentáciu školy v obvodnom aj okresnom kole ďakujeme všetkým zúčastneným chlapcom a dievčatám.

              Mgr. Patrik Macala

            • Deň Zeme v ŠKD

            • 22. apríla si celý svet pripomína Deň Zeme. V tento deň sa ešte viac než zvyčajne venujeme pripomínaniu si toho, že Zem je naším spoločným a jediným domovom. Popoludní sme v oddeleniach nadviazali na prácu triednych učiteliek a zábavnými aktivitami sme sa v deťoch snažili podporiť myšlienku, že aj malými každodennými krokmi dokážu našej Zemi pomôcť.

              V oddeleniach sme diskutovali, čítali knihy zamerané na ekológiu z našej klubovej knižnice a samozrejme tvorili. Šikovné deti pod vedením svojich vychovávateliek kreslili, lepili, vyrábali prívesky zo slaného cesta či tvorili korunky na oslavu Dňa Zeme.

              V školskom klube vedieme deti k tomu, že Deň Zeme je každý deň.

            • Artefiletika pre rodičov

            • Dňa 21.4.2022 sa v priestoroch našej školy prvýkrát uskutočnil workshop artefiletiky pre rodičov. Obsah workshopu bol zameraný na oboznámenie sa s artefiletikou najskôr teoretickým úvodom a následne prostredníctvom zážitku. S rodičmi sme zrealizovali dve artefiletické aktivity, ktoré sme si užili vo veľmi príjemnej a uvoľnenej atmosfére.

              Teší nás, že sa nám podarilo stretnutie zrealizovať a ďakujeme, že ste oň prejavili záujem. Radi budeme rozvíjať komunitnú spoluprácu na úrovni neformálnych stretnutí s rodičmi aj naďalej.

              Mgr. Simona Braciníková, sociálna pedagogička, výchovná a kariérová poradkyňa

              Mgr. Adam Škopp, zástupca riaditeľky školy pre inkluzívne vzdelávanie, školský špeciálny pedagóg

            • Erazmus+ mobilita Grécko - Kréta

            • Posledný deň našej cesty bol trošku iný. Doobedie sme strávili v partnerskej škole, kde sme reprezentovali naše zvyky a tradície - okrem tradičného ľudového tanca sme ukázali aj svoje zručnosti v skladaní piesne a jej interpretácii. Nasledovala návšteva tried a mini workshop, počas ktorého sme si vyrobili krétsky hudobný nástroj. Chutný obed vystriedal oddych a balenie sa domov.

              Celý deň sme zakončili večerou v reštaurácii pri mori a slávnostným ukončením nášho pobytu na slnečnej Kréte. Cesta domov bola opäť vyčerpávajúca. Po mnohých hodinách sme ju však úspešne zavŕšili na rovnakom mieste ako sa naše dobrodružstvo začalo.

            • Návšteva ZOO 1.C

            • Dňa 7.4. sme s triedou 1.C navštívili Zoo v Bratislave. Žiaci plní očakávaní absolvovali svoj prvý školský výlet. Hoci počasie ráno nevyzeralo priaznivo, nakoniec sa na nás usmialo krásne, teplé slniečko. Počas návštevy ZOO sme si všímali, aké druhy zvierat v nej žijú, odkiaľ pochádzajú a čím sa živia. Okrem suvenírov si žiaci z tohto výletu priniesli krásne zážitky. 

            • Logická olympiáda

            • Aj tento školský rok sme sa zapojili do súťaže intelektovo nadaných žiakov Logická olympiáda. Súťaž patrí do portfólia projektov organizovaných celoslovenskou iniciatívou Rozumieme nadaným. Do jubilejného desiateho ročníka v školskom roku 2021/2022 zaregistrovali školy 2271 žiakov.  Do školského kola na našej škole sa zapojilo 6 žiakov.

              V kategórii A (1. – 4.ročník)  sa na 1.mieste umiestnil Allan Simon z 3. A triedy a v B kategórii  (5. – 9. ročník)  skončil na 1.mieste Filip Reinberger zo 7. A triedy.

              Obom víťazom gratulujeme a držíme palce vo finálovom kole.

            • Tvorivé trhy

            • Milí rodičia, žiaci a aj učitelia,

              sme úprimne dojatí z Vašej obrovskej chuti pomáhať, ktorá sa nám opäť potvrdila uplynulý týždeň počas Tvorivých trhov. Do trhov sa zapojilo množstvo z Vás, či už darovaním svojich výrobkov, alebo podporením ich kúpou.

              Spolu sa nám tak podarilo vyzbierať sumu 1510 €.

              Celá táto suma pôjde na pomoc ľuďom zasiahnutých vojnou na Ukrajine. V týchto dňoch komunikujeme s organizátormi zbierky v Auparku a zisťujeme ich potreby. O využití celej sumy Vás budeme informovať.

              Milí rodičia, žiaci, učitelia,

              tvorivé trhy v nás posilnili nádej a vieru v dobro. Vidíme, že aj v náročných situáciách sa vieme spojiť a pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú.

              Veríme, že Tvorivé trhy dodali nádej a vieru v dobro aj Vám a že pomáhať naozaj pomáha.

              ĎAKUJEME.

            • Erazmus+ mobilita Grécko - Kréta

            • Nasledujúce dni nás opäť čakal bohatý a zaujímavý program. Pri návšteve tradičnej krétskej dedinky sme sa vrátili do minulosti a okrem histórie sme sa naučili zopár krétskych tancov, pripravovať grécku kávu a vyrobili sme si komboloi (hračka).

              Ďalší deň sme objavovali krásy Kréty v meste Knossos a v archeologickom múzeu. Nasledovala nedeľa a s ňou trošku literarúry a histórie hravou formou v múzeu Kazantzakis. Po kráykej ceste autobusom sme mali možnosť objavovať podmorský svet.

            • Erasmus+ “Let´s go to learn outside”

            • Projekt Erasmus + “Let´s go to learn outside” pokračuje stretnutím v partnerskej škole na gréckej Kréte, kde našu školu reprezentujú žiaci a žiačky šiesteho a siedmeho ročníka: Sabina Gálisová, Lucia Šimová, Alexander Lev Matis a Richard Vydarený, ktorých sprevádzajú pani učiteľky Monika Kolinská a Júlia Kuchtová. K výprave do Grécka sa pridala aj pani učiteľka Zuzana Veľasová. “Po náročnom dni plnom cestovania nás čakal prvý deň úžastných dojmov a prekvapení. Milé a radostné privítanie v našej partnerskej škole sprevádzali tradičné krétske tance so živou hudbou. Pri promenáde okolo mora sme sa zapojili do pripravených aktivít na zoznámenie sa. Nasledoval výdatný obed a prehliadka mesta minibusom. Večer sme opäť strávili s našimi novými kamarátmi pri chutnej večeri.”

              Našim cestovateľom prajeme veľa nových zážitkov.

            • Deň otvorených dverí

            • Dňa 04.04.2022 sa otvorili brány našej školy pre deti a rodičov budúcich prvákov. Všetci si s veľkým záujmom prezreli triedy, učebne , ale aj priestory ŠKD, jedáleň a telocvičňu. Na zvedavé otázky odpovedali nielen  pani učiteľky, ale aj starší žiaci.

              Spokojnosť na tvárach detí bola odmenou za vynaloženú námahu pri príprave tohto veľkého a dôležitého dňa pre našu školu.      

              Ďakujeme a tešíme sa na zápis !

            • Týždeň s knihou

            • 28. 3. 2022 – 1. 4. 2022

              Marec sa neodmysliteľne spája s knihami. Od roku 1955 si ho pripomíname na počesť Mateja Hrebendu – národného buditeľa, spisovateľa a milovníka kníh. Posledný marcový týždeň sme sa do sveta príbehov, fantázie, ilustrácií ponorili spoločne. Začali sme hodinou tichého čítania. Veru, mnohým aj tá hodina bola málo! Spoznávali sme literárnych hrdinov či diela zašifrované v kresbách. Porozprávali sme sa o obľúbených knihách, starší žiaci čítali mladším. Navštívili sme divadelné predstavenie v anglickom jazyku v našej škole a žiaci prvého stupňa sa na jeden deň premenili na svojich obľúbených literárnych hrdinov.

              V pondelok sa tichým čítaním pripojili k deťom iných tried, v utorok sa potešili divadielkam v anglickom jazyku, ktoré si žiaci našej školy pripravili v rámci programu Erasmus, v stredu nám niektorí predstavili svoju obľúbenú literárnu postavu, vo štvrtok v rámci aktivity Starší čítajú mladším posilnili schopnosť počúvania s porozumením, keď správne vyhľadali informácie uvedené v texte. Týždeň zavŕšili predstavením knihy prečítanej v marci a jej spracovaním do podoby čitateľského denníka.

              Neváhaj, zober knihu a staň sa aj ty vášnivým čitateľom!

            • Marec mesiac knihy v ŠKD

            • Nie je žiadnou novinkou, že sme zavalení výdobytkami modernej doby. Každý z nás má minimálne jeden mobilný telefón, počítač, televízor a mnoho ďalších zariadení. Pozeráme do mobilu pri cestovaní, posedení s priateľmi, rodinnej večeri, či dokonca aj v posteli. Jednou z možností, ako sa človek môže snažiť bojovať proti tomuto javu, je priateľka menom Kniha.

              V školskom klube sme sa počas marca ešte viac ako inokedy venovali spoločnému čítaniu a rozprávaniu sa o obľúbených knihách. Nechýbali náučné videá o tom, ako vznikajú knihy či tradičné kreslenie obálok kníh. Starší žiaci vymýšľali vlastné príbehy a mladší rozvíjali svoju fantáziu dotváraním už prečítaných kníh. Jeden druhého sme inšpirovali svojimi najobľúbenejšími knižkami.

              Budeme radi, ak tento mesiac prispeje k tomu, aby v sebe naši žiaci objavili lásku k čítaniu.