• Novinky

            • Príhovor riaditeľky školy k vyhodnoteniu výchovno-vzdelávacích výsledkov žiakov za I. polrok školského roka 2023/2024

            • Vážené kolegyne, vážení kolegovia, milí žiaci, rodičia,

              dnes 31. januára je čas polročného hodnotenia našej spoločnej práce. Obsahové a výkonové štandardy v Školskom vzdelávacom programe „Škola, ktorej to myslí“ dosahovalo 598 žiakov, z toho v 1. až 4. ročníku – teda primárne vzdelávanie bolo pre 303 žiakov. Nižšie stredné vzdelávanie v ročníkoch 5. až 9. absolvovalo 295 žiakov.

              59 pedagogických a odborných zamestnancov hodnotilo žiacke výkony slovne alebo kombinovane s klasifikáciou. Moja prvá pochvala patrí Vám, milí prváci. Od septembra ste sa naučili kde máte svoju triedu, ako sa volá Vaša pani učiteľka, pani vychovávateľka. Viete si pripraviť pomôcky na vyučovanie, viete sa slušne prihlásiť o slovo, dokážete prečítať celé vety a dokonca aj pracovať s číslami a pojmami.

              Z 598 žiakov prospelo s vyznamenaním až 376. Blahoželám Vám. Aj napriek našej snahe 1 žiak z 9.B a žiačka zo 7.B nezvládli učivo z matematiky. Verím, že v 2. polroku školského roka 2023/2024 budú obaja úspešnejší.

              12 žiaci našej školy neboli klasifikovaní, nakoľko plnia školskú povinnú dochádzku v zahraničí.

              Pre 271 žiakov v školskom klube detí pripravuje každé popoludnie 10 pani vychovávateliek nie len povinnosti, ale v prvom rade záujmové činnosti na rozvoj Vašej tvorivosti, poznania a slušného správania sa. Právom im patrí nie len moje poďakovanie, ale určite aj Vaše, milí žiaci a Vašich rodičov.

              Chutné a zdravé jedlo v školskej jedálni nám 580 stravníkom pripravujú a s láskou servírujú pani kuchárky a kuchári – vedúci školskej jedálne.

              Aj v týchto dňoch zaznamenávame zvýšenú chorobnosť nie len žiakov. V 1. polroku sme vymeškali 34 237 hodín, čo je v priemere na žiaka školy 58 hodín. Pedagogickú radu potešila informácia o tom, že všetky hodiny sú ospravedlnené. Najlepší priemer vymeškaných ospravedlnených hodín v škole mala trieda 5.A, a to len 37 hodín na žiaka. Naopak, na opačnom konci v priemere najviac vymeškaných hodín v počte 86 hodín na žiaka je trieda 7.B.

              Pedagogická rada sa uzniesla v záveroch rokovania, že 58 žiakov 2. stupňa si zaslúži pochvalu od riaditeľky školy, ktorú udeľujem v 

              5.A - 13 žiakom

              5.B – 8 žiakom

              5.C – 8 žiakom

              6.A – 4 žiakom

              6.B – 3 žiakom

              7.A – 1 žiakovi

              7.B – 3 žiakom

              8.A – 5 žiakom

              8.B – 5 žiakom

              9.A – 1 žiakovi

              a 9.B – 7 žiakom.

              Triedne pani učiteľky udelia dnes 166 pochvál, 13 napomenutí a 7 pokarhaní triednou pani učiteľkou. Príčinou týchto výchovných opatrení je časté porušovanie školského poriadku. Preto Vás dôrazne žiadam o dodržiavanie pravidiel slušného správania sa, morálnych a etických hodnôt tak v reálnom, ako aj virtuálnom svete. Z množstva preventívnych programov a podujatí už určite viete, že za nemú obrazovku počítača alebo displej mobilu sa skryjete, ale len na chvíľu. Správajte sa, píšte a vyjadrujte sa, prosím na sociálnych sieťach a v online priestore rovnako zodpovedne ako v realite. Udeľujem pochvalu všetkým Vám, pretože musím s radosťou konštatovať, že neudeľujem žiadnu zníženú známku zo správania. Zato naši 3 spolužiaci boli na hrane, a tým udeľujem pokarhanie riaditeľky školy. Prosím triednych učiteľov, aby týchto žiakov po skončení rozhlasového vysielania poslali do zborovne školy.

              Možno aj v tejto chvíli si prezerajú Vaše vzdelávacie výsledky v 1. polroku školského roka 2023/2024 Vaši rodičia. Tam kde sa spolu rozprávate a zdieľate s rodičmi Vaše radosti i starosti, to určite nebude žiadne prekvapenie. Verím, že sa aj dnes spoločne s rodičmi zamyslíte, čo sa Vám podarilo a čo už menej. Číslo 1,3 je priemer známok 24 tried našej školy, z ktorých najlepší priemer mali 2.D a 5.A trieda. Je to výborný výsledok polročnej cesty, na ktorej Vás sprevádzali vyučujúci, školský podporný tím, správni zamestnanci a členovia vedenia školy.

              Ďakujem Vám milé kolegyne, kolegovia za neúnavnú ochotu odovzdávať Vašu energiu a vedomosti, za Vašu podporu, ktorú objavujete vo svojom vnútri a dávate ju tým, čo ju potrebujú. Ďakujem Vám za vašu múdrosť, ktorou učíte rozoznávať ostatných medzi dobrom a zlom.

              Zajtra 1. februára prekročíme prah 2. polroka školského roka 2023/2024, v ktorom nám všetkým, zamestnancom školy, žiakom i rodičom želám dobré zdravie, úprimné priania a vôkol Vás nech sú len dobrí ľudia s láskavým slovom.

              Prajem Vám príjemný zvyšok slávnostného dňa.

              S úctou Eva Horníková, riaditeľka školy

            • VŠETKOVEDKO pre žiakov 1.- 4. ročníka

            • Celoslovenská vedomostná súťaž VŠETKOVEDKO pre žiakov 1.- 4. ročníka umožnila deťom predviesť, čo všetko vedia, dala im možnosť vyskúšať si, ako si poradia v neznámej a záťažovej situácii a overiť si, ako sa dokážu v správnej chvíli sústrediť a podať čo najlepší výkon. Všetky deti, ktoré nabrali odvahu dokázať, že majú prehľad o svete, vedia veľa o prírode a o Slovensku, slovenčinu, matematiku a angličtinu majú v malíčku, vyznajú sa aj vo výtvarnom a hudobnom umení, si zaslúžili potlesk a titul VŠETKOVEDKOV UČEŇ. Tí, ktorí v súboji o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími preukázali najviac vedomostí, získali titul VŠETKOVEDKO a boli ocenení peknými cenami. K úžasnému výkonu blahoželáme týmto našim VŠETKOVEDKOM:

              1.A - Šimon Katreniak, Matúš Nikodém, Viliam Paška, Darren Pavešic, Liliana Smith, Hana Stopková, Teodor Viluda

              1.B - Lilla Csefalvayová, Peter Čermák, Hanka Hamadová, Adam Svitek

              1.C - Jakub Linkeš, Bruno Pitoňák, Amália Serranokrausová, Matúš Ganz

              2.A - Simona Beňová, Marko Zatkalík, Tamara Grančičová

              2.B - Marína Uhrínová

              2.C- Dávid Brzula, Viktória Palajová

              2.D - Veronika Balážová, Hanka Ďurišková, Dominik Dušek, Klára Jušková, Oliver Kubina, Karolína Lazarovová, Tomáš Melišík, Olívia Pauliaková, Valeriia Raienko, Viliam Zeher, Christian Zupka

              3.A - Ivan Mračna, Dominika Surovčíková, Zoja Zemančíková

              3.B - Andrej Horňák, Martin Kleberc, Michaela Nikodémová, Laura Puškárová, Natália Romanová, Šimon Rzounek, Natália Ťažká

              3.C - Hana Besedová, Kristína Linkešová, Adela Matejovičová, Richard Podroužek, Miroslav Rybánsky, Daniel Valter

              4.A -  Sarah Badliková, Martin Linkeš, Pavol Vršanský

              4.B – Dorota Majerčíková, Zoja Ondroušková, Matej Palaj, Matúš Tomašovič, Linda Vaydová

              4.C – Kamila Beňová, Simona Gálisová, Alexandra Hromádková, Melisa Petrlová, Ján Podhradský, Oliver Šteffek, Milan Zvarík

              Diplomy a darčeky obdržia deti v rámci polročného vyhodnotenia výchovno- vyučovacích výsledkov.

              Mgr. Ing. Eva Sabolíková

            • Voľby do Školského parlamentu

            • Rada školy vyhlasuje voľby do Školského parlamentu.

              Ak máš záujem podieľať sa na školských aktivitách a zaujímaš sa o dianie v škole, vypísanú a podpísanú prihlášku odovzdaj pani učiteľke Olšavskej alebo pani učiteľke Kuchtovej do 2.februára 2024.

              Prihlášky odovzdané po tomto termíne nebudú akceptované.

              Voľby prebehnú v termíne 7.február - 14.február 2024 tajným hlasovaním prostredníctvom Edupage.

              PRIHLÁŠKA

            • Konzultácia s pedagogickými a odbornými zamestnancami

            • Vážení rodičia,

              dňa 18.01.2024 v čase od 16,30 h do 19,00 h budú prebiehať konzultácie s pedagogickými a odbornými zamestnancami školy.

              Pedagogický a odborný zamestnanec Vám vopred ponúkne prostredníctvom Edupage časové intervaly (časenky), na ktoré sa musíte prostredníctvom Edupage prihlásiť.

            • Vianočné posolstvo s dreveným kolieskom

            • V predvianočný čas  sme sa vybrali s deťmi z 1.stupňa nasať atmosféru na Bratislavské vianočné trhy. Deti si mohli poobzerať  i zakúpiť vianočné ozdoby, vianočný detský punč, vianočný čaj, tradičné i netradičné vianočné jedlá .

              Po vianočných trhoch sme išli do kúzelného lesa , kde si deti vlastnoručne  vytvorili originálne vianočné ozdoby z najkrajšieho prírodného materiálu - dreva. Na drevené kolieska deti  kreslili, vyfarbovali, lepili, ozdobovali  ich a zanechali sme ich na jedličke aj s odkazom pre ľudí , ktorí to najviac v tento krásny predvianočný čas potrebujú. Tieto vytvorené drevené kolieska  potešia osamelých ľudí v Domovoch sociálnych služieb.

               Našou  účasťou sme podporili sociálny podnik Drevenô koliesko a hlavnou myšlienku podujatia - "daruj svoj čas a poteš tých, ktorí to najviac potrebujú."

              Simona  Achbergerová

            • Šťastné a veselé Vianoce praje ZŠ Karloveská 61

            •  Prichádza sviatočný čas, na ktorý sa dlho teší každý z nás.

              Vôňa koláčov vôkol sa rozlieha, Vianočnej nálade každý z nás podlieha.

              Zabudnime na smútok, zanechajme zvady, buďme k sebe milí, dobrí a majme sa radi.

              Prišiel čas Vianočný, zvonček tíško cinká, každému sa splní túžba, aspoň malilinká.

              Šťastné a veselé želajme si spolu, a potom spoločne k Štedrovečernému stolu. 

              Vedenie ZŠ Karloveská 61

            • Organizácia posledného vyučovacieho dňa pred vianočnými prázdninami

            • Vážení rodičia,

              dňa 22.12.2023 sa upravuje organizácia posledného vyučovacieho dňa pred vianočnými prázdninami nasledovne:

              I. stupeň - 4. vyučovacie hodiny (2 vyučovacie hodiny podľa rozvrhu + 2 triednické hodiny)

              II. stupeň  - 5. vyučovacích hodín (3 vyučovacie hodiny podľa rozvrhu + 2 triednické hodiny)

              Z dôvodu zvýšenej chorobnosti žiakov a pedagogických zamestnancov bude prevádzka školského klubu detí do 16,00 h.

              Prajeme príjemné vianočné sviatky.

              Vedenie školy, ZŠ Karloveská 61

            • Veselé Vianoce! - výchovný koncert

            • Dňa 5. decembra 2023 sa žiaci 5. - 8. ročníka v jedálni školy predmikulášsky a už aj predvianočne naladili na hudobno-vzdelávacom zábavnom programe VESELÉ VIANOCE. Účinkujúci žiakom priblížili pravú podstatu najkrajšieho sviatku v roku. Zábavnou a pútavou formou sa dozvedeli o histórii Vianoc, o vianočných  tradíciách, o  rozmanitosti osláv v rôznych krajinách sveta a o dôležitosti priateľských, rodinných a medziľudských vzťahov.

            • Vianočná pošta 2023

            • Deti z 1.B, 1.C a 2.C sa tento rok zapojili do krásnej akcie s názvom Vianočná pošta pre seniorov. Spolu vyrobili krásne vianočné pozdravy pre neznámych  starkých. Napísali im pekné priania, aby im spríjemnili vianočný čas.

            • Pečenie medovníkov

            • Dňa 29.11. sa žiaci zo 7.oddelenia rozhodli navodiť trochu predvianočnej atmosféry a napiecť trochu medovníkov. Stretli sme sa v kuchynke našej školy. Tí odvážnejší si mohli vyskúšať miesenie, valkanie, ale aj vykrajovanie a potieranie medovníkov.
              Medovníky sa nám podarili a po upečení sme si ich stihli aj vyzdobiť a zjesť. Počas pečenia nám hrali krásne vianočné koledy.

            • Mikuláš v ŠKD

            • V stredu 6.12.2023  sme v našom klube spolu privítali Mikuláša. Neprišiel sám ale  mal pomocníkov: anjela a čertíkov. Deti zo všetkých oddelení si pre neho pripravili krátku pesničku, či básničku, aby sa mu pekne odvďačili za krásne darčeky a sladkosti, ktoré nám doniesol. Čakanie si niektorí skrátili zdobením medovníčkov, iní si užili krásne chvíle v snehu, ktorý nám napadol v tento magický deň.

            • Divadelné predstavenie "Maťko a blázni"

            • V stredu 13. 12.2023 sme sa všetci z nášho školského klubu detí vybrali do Kamel klubu na divadelné prestavenie Maťko a blázni, ktoré nám prišlo zahrať Potulné dividlo J+T. Predstavenie bolo o tom, že človek má hlavu a v hlave rozum, ktorý treba používať. Je to síce náročné, ale nebolí to  :) Predstavenie bolo veľmi veselé, miestami vtipné a všetky deti  sa veľmi dobre pobavili.

            • Zbierka ,,Podeľ sa s tým, čoho máš veľa"

            • Tak ako každý školský rok aj teraz, 07.12.2023 sa bude na našej škole konať zbierka ,,Podeľ sa s tým, čoho máš veľa".

              Členov školského parlamentu nájdete budúci štvrtok 07.12.2023 pri hlavnom vchode školy.

              Do zbierky môžete prispieť:

              - sladkým (čokoláda, keksíky, cukríky,...),

              - slaným (tyčinky, oriešky, krekry,...),

              - balenými čajmi,

              - školskými pomôckami (zošity, pastelky, perá,...).

              Do zbierky NEPATRÍ: ovocie, hračky, oblečenie, knihy.

              Táto zbierka je určená pre deti z Centra pre deti a rodiny Bratislava- Učiteľská.

              Vopred ĎAKUJEME za všetky dary.

            • Workshopy pre rodičov v spolupráci s OZ Rodič ľavou zadnou - anketa

            • Dobrý deň vážení rodičia, 

              dňa 23.11.2023 na Rozšírenom výbore RZ pri ZŠ Karloveská 61 bola rodičom predstavená myšlienka realizácie workshopov pre rodičov, ktoré by sme organizovali v spolupráci s OZ Rodič ľavou zadnou.


              Workshop na vybranú tému by sa realizoval jedenkrát za mesiac dištančnou alebo prezenčnou formou. 


              Preto by sme Vás chceli poprosiť, aby ste sa vyjadrili prostredníctom Edupage (v časti ANKETY), ktorá téma je pre Vás atraktívna (vyberte prosím max. 6 tém) do 03.12.2023. Na základe toho vyberieme pre Vás 6 najzaujímavejších tém. 


              Symbolický poplatok za workshop je 5 EUR. Aktuálne sa na workshopy neprihlasujete, iba vyjadrujete svoj záujem o preferované témy.

            • Príspevok do OZ Rodičovského združenia

            • Vážení rodičia,

              príspevok do OZ Rodičovského združenia, ktorý bol jednohlasne prijatý, dňa 06.09.2023 na Rozšírenom výbore RZ, je potrebné zaslať do 31.12.2023, na číslo účtu: SK91 0900 0000 0001 7021 0473.

              Variabilný symbol je prvé číslo ročník ( 1, 2, 3...) a druhé číslo príslušné písmeno (A -1, B - 2, C - 3, D - 4).

              Ročný príspevok do OZ Rodičovského združenia pri ZŠ Karloveská 61 je:

              1. dieťa - 40,- €

              2. dieťa - 30,- €

              3. dieťa -10,- €

              Ďakujem.

              S pozdravom Tatiana Andová, hospodárka OZ RZ pri ZŠ Karloveská 61

               

            • Inteligentý systém učenia SmartBooks

            • Vážení rodičia,

              naša škola aj vďaka Vašej podpore cez OZ Rodičovské združenie pri ZŠ Karloveská 61 zakúpila pre našich žiakov inteligentný systém učenia SmartBooks.

              SmartBooks je prvá inteligentná cvičebnica, ktorá žiaka vyskúša, vysvetlí mu, čo nevie a precvičuje ho až do naučenia. Obsahuje celé učivo ZŠ a 6 predmetov SŠ. Žiak sa pri tom učí sám.

              Do Smartbooks je možné prihlásiť sa na stránke - https://ucenie.smartbooks.sk/.

              Žiaci 2. – 9.ročníka dostali svoje prihlasovacie údaje na hodinách informatiky. V prípade potreby kontaktuje školskú digitálnu koordinátorku Ing. Alenu Pribišovú - alena.pribisova@zskarlova61.sk

              Viac informácií môžete nájsť TU alebo v priloženom videonávode.