• Novinky

            • Šťastné a veselé...

            • Želáme si v novom roku 2023,

              dobrých ľudí vždy po boku.

              Zdravia, lásky plný dom

              a pokojný život v ňom.

              Nech anjeli Vaše cesty chránia

              a nech sa splnia Vaše priania

              Zo srdca praje vedenie školy a všetci zamestnanci, dobrí ľudia, našej ZŠ Karloveská 61

            • Oznam ŠKD

            • Vážení rodičia,

              z organizačných dôvodov bude prevádzka ŠKD v stredu 21.12.2022 skrátená do 17.00 h.

              Ďakujeme za pochopenie a prajeme príjemné prežitie vianočných sviatkov.

              Kolektív vychovávateliek

            • Oznámenie o poskytnutí riaditeľského voľna dňa 22.12.2022

            • Z prevádzkových dôvodov, oprava sociálnych zariadení, ktoré môžu z hygienických dôvodov narušiť výchovno-vzdelávací proces, poskytujem vo štvrtok, 22.12.2022 pre žiakov školy riaditeľské voľno.
              Eva Horníková, riaditeľka školy

            • Predvianočné stretnutie v ŠKD

            • Streda 16.12. patrila v školskom klube Vianociam. Po nútenej prestávke spôsobenej pandémiou sme mohli konečne otvoriť brány školy všetkým rodičom, starým rodičom, súrodencom a priateľom našich žiakov.

              Na žiakov prvých a druhých ročníkov čakal Mikuláš s anjelmi a čertami. Deti spievali a recitovali a Mikulášovi sa ich snaha tak zapáčila, že každú triedu odmenil plným vrecom sladkostí. V oddeleniach tretích a štvrtých ročníkov zatiaľ prebiehali tvorivé dielne vedené pani vychovávateľkami. Tieto triedy Mikuláš tiež neobišiel.

              O niečo neskôr sa škola otvorila aj pre rodičov, ktorí si so svojimi deťmi mohli vychutnať kapustnicu, chlieb s masťou a cibuľkou a pripiť si voňavým punčom. Pre všetkých boli prichystané voňavé koláče, medovníky a iné dobroty, ktoré napiekli mamičky.

              Veľký úspech mali naše tradičné vianočné trhy, ktoré sa takmer úplne vypredali a samozrejme dielne pod vedením pani Bučkovej, na ktorých si prišli na svoje všetci tvoriví žiaci.

              Ďakujeme všetkým rodičom a kolegom, ktorí nám túto veľkú akciu pomohli zorganizovať a rovnako ďakujeme všetkým, ktorí sa do našej školy prišli pozrieť, prehodiť pár milých slov a nadýchať sa pravej vianočnej atmosféry.

            • Vianočná pošta pre seniorov v III. oddelení

            • Žiaci 1.C a 4.C sa spolu so stovkami ďalších pisateľov z celého Slovenska zapojili do iniciatívy Vianočná pošta. Myšlienkou tejto krásnej akcie je poslať ručne písaný pozdrav do domovov seniorov.

              Seniori sú zvyknutí dostávať na Vianoce rukou písané listy či pohľadnice. Je to pre nich ozajstný dar – symbol toho, že na nich niekto myslí.

              Prváci si svoje pohľadnice vyrobili v klube a s písaním im (trošičku) pomohla pani vychovávateľka. Naše šikovné štvrtáčky Domi, Miška a Ella si samy navrhli originálne priania.

              Naše pohľadnice sú už na ceste do domova seniorov v Košiciach. Dúfame, že aj vďaka nám budú mať krásne Vianoce.

            • Jazykovo-poznávací pobyt v anglickom Barnstaple v North Devon

            • Žiaci našej školy sa v dňoch 18. - 30. novembra 2022 v sprievode pani zástupkyne Lošonskej, pani učiteľky Kolinskej, pani učiteľky Veľasovej a pána učiteľa Pátereka zúčastnili jazykovo-poznávacieho pobytu v anglickom Barnstaple v North Devon.

              Cestou do Anglicka ich zaujala výstava MiniEurópa v belgickom Bruseli, ako aj nedeľná cesta trajektom na britské ostrovy. Menšou zastávkou bolo mesto Winchester, odkiaľ prišli až do Barnstaple, kde si ich vyzdvihli hosťovské rodiny.

              V pondelok 21.11. sa na úvod spoznali s lektorkami kurzu a pani sprievodkyňou, ktorá im ukázala celé mesto. Ďalšie dni mali žiaci možnosť spoznať projektovú výučbu anglického jazyka, kedy v sprievode našich učiteľov mali klásť otázky okoloidúcim na Hight Street v blízkosti jazykovej školy v Barnstaple. Popoludňajší čas patril výletom - navštívili zaujímavé pláže vo Woolacombe a Ilfracombe, videli stredoveké mesto Exeter, zavítali do súkromnej dedinky Clovelly a zistili, aká je sila oceánu vo Westward Ho!. Žiaci mali možnosti vidieť aj útesy v Lyntone a Lynmouthe, ako aj Dunster Castle a mesto Minehead. Nedeľa patrila Family Day s hostiteľskými rodinami.

              V pondelok 28.11. im boli odovzdané certifikáty za úspešné absolvovanie kurzu anglického jazyka.

              Cestou späť si žiaci ešte užili londýnske pamiatky a v stredu 30.11. vo večerných hodinách pricestovali do Bratislavy.

              Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým žiakom, ktorí sa tohto dobrodružstva zúčastnili, našim skvelým vodičom autobusu, Jazykovej škole SOL Barnstaple, hosťovským rodinám a aj pedagógom za zorganizovanie tohto jazykovo-poznávacieho pobytu v Anglicku.

              Už teraz sa tešíme na ďalší ročník.

            • Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu od 06.12.2022 do 09.12.2022

            • Riaditeľka školy oznamuje rodičom, žiakom a zamestnancom školy, že na základe zvýšeného počtu respiračných ochorení (viac ako 40%) prerušuje výchovno-vzdelávací proces od 06.12.2022 do 09.12.20222.

              Z dôvodu vysokej chorobnosti zamestnancov školy nie je možné organizačne zabezpečiť online vyučovanie a ani chod školských zariadení, a to školskej jedálne a školského klubu detí.

              Je nám ľúto zajtrajšej plánovanej akcie Mikulášska mandarínka, ale zdravie nás všetkých je prednejšie. Akcia Školského parlamentu: Podeľ sa o to, čoho máš veľa! sa uskutoční v budúcom týždni, aby sme mohli na Vianoce potešiť zbierkou deti v detskom domove.

              Verím, že nám poskytnutý čas postačí na liečbu a v zdraví obnovíme vyučovanie v pondelok, dňa 12.12.2022.

              S úctou Eva Horníková, riaditeľka školy

            • Vianočný les - hlasovanie za najčarovnejší stromček Vianočného lesa

            • Žiaci 3.B triedy sa zapojili do kultúrnej akcie Vianočný les, ktorú každoročne organizuje Bratislavské  kultúrne a informačné centrum.  Cieľom tejto akcie je vyzdobiť vianočný stromček ozdobami, ktoré vyrobili alebo dotvorili žiaci podľa vlastnej fantázie.  Stromček sme zdobili na  Primaciálnom námestí .

              Všetky vyzdobené stromčeky potešia ľudí v charitatívnych organizáciách, združeniach pre ľudí bez domova, ale aj  rodiny, pre ktoré je kúpa stromčeka finančne nedostupná.

              Ďakujeme triedam 2.A, 2. C, 3.A a IV. C, ktoré pomohli pri výrobe ozdôb.

              Rovnako zahlasujte za náš najčarovnejší stromček Vianočného lesa do 12. decembra 2022 HLASOVAŤ TU

            • Okresné kolo vo vybíjanej

            • 23.11.22 sa dievčatá zúčastnili okresného kola vo vybíjanej. Bojovali ako levice a vybojovali perfektné _druhé miesto a priniesli krásny pohár.

              Ďakujeme.

            • 1.C – návšteva Mestskej knižnice

            • Posledný novembrový deň sme v klube využili na návštevu mestskej knižnice. Oddelením pre deti a mládež nás sprevádzal pán knihovník Boris, ktorý deťom vysvetlil, ako to v knižnici funguje – ako sú knihy usporiadané, ako si v množstve zaujímavých kníh nájsť tú svoju a že okrem kníh si deti môžu požičať i časopisy a spoločenské hry.

              Návšteva pokračovala spoločným čítaním knihy a rozhovorom. Každé dieťa si domov v taške odnieslo prihlášku do knižnice. Veríme, že sa nám aj prostredníctvom takýchto spoluprác podarí vychovať triedu dychtivých čitateľov.