• Novinky

            • Artefiletika vonku

            • Záverečné hodiny artefiletiky boli aj v 3.A venované mandalám. Najskôr sa s nimi žiaci spoznali v triede a dozvedeli sa o ich pôvode i symbolike, následne si každý vytvoril tú svoju na základe svojich pocitov. No a keďže mandala symbolizuje hlavne jednotu a harmóniu, hľadali a vychutnávali sme si ju spolu v skupinám na čerstvom vzduchu. Každý v skupine prispel svojim dielom k dobrému pocitu celej skupiny a výsledné diela sa páčili všetkým. Veríme, že aj Vám ...

            • Mobilné planetárium

            • V dňoch 2. – 3. júna 2022 zavítalo do našej školy po prvýkrát mobilné planetárium. Zážitkového vzdelávania v planetárnej kupole sa zúčastnili žiaci prvého až piateho ročníka. Projekciou vzdelávacích filmov mali  možnosť dozvedieť sa rôzne zaujímavosti z astronómie a prírodných vied a tak získať nový pohľad na život a vesmír.

              Súčasťou prednášky a projekcie filmu bola aj diskusia, počas ktorej žiaci kládli najrozmanitejšie otázky, ktorými dali najavo, že ich zoznámenie sa so slnečnou sústavou a pozorovateľným vesmírom  a tiež úžasný animovaný príbeh motivujúci k ekológii a ohľaduplnosti mimoriadne zaujali.

            • Matematický klokan

            • Celoslovenská súťaž Matematický klokan patrí medzi obľúbené, pretože poskytuje deťom inšpiratívne úlohy a možnosť porovnať sa so zvyškom Slovenska. Deti získavajú v súťaži aj nové skúsenosti dôležité pre ďalšie štúdium- čítanie s porozumením, prácu s textom a odpoveďovým hárkom. Sme radi, že aj 158 detí našej školy mohlo dokázať, že vedia riešiť zaujímavé úlohy a hlavne, zažiť pocit úspechu a výnimočnosti. Tí, čo sa zaradili medzi 20% najúspešnejších, sa potešili získaniu titulu úspešného riešiteľa, ostatní získali účastnícky diplom. K diplomu úspešného riešiteľa srdečne blahoželáme týmto deťom:

              1.A- Adam Babušiak, Filip Albert, Timotej Šteflovič, Dominika Surovčíková, Jakub Katreniak, Ivan Mračna, Teo Stopka, Zoja Zemančíková, Tykhon Laktionov

              1.B- Natália Ťažká, Adela Matejovičová, Artur Priehradník

              1.C- Marko Cvetanoski, Richard Podroužek, Hana Besedová, Matias Majlath, Adam Murín

              2.A- Liliana Fekiačová, Pavol Vršanský

              2.B- Linda Vaydová, Matúš Melišík, Lola Dindošová

              2.C- Jakub Kurek, Ján Podhradský

              2.D- Matúš Tomašovič, Matej Palaj

              3.A- Allan Simon

              3.B- Natália Duraiová

              3.C- Matej Katreniak, Rebeka Balászová, Patrik Pavelka

              4.A- Paulína Rovanová, Xénia Rzounková, Simona Ščepánková, Marek Šutjak, Patrik Krivý, Pavol Brutenič

              4.B- Myron Laktionov, Karin Vršanská, Natália Majláthová

              4.C- Andrej Smolár, Hana Barlová, Linda Kulíková

            • Karneval v ŠKD

            • Konečne  sme sa všetci dočkali a po vynechaní dvoch rokov sme mohli opäť v klube  osláviť DEŇ DETÍ tak, ako sa patrí .... 

              A tak sme sa 1. júna prezliekli do karnevalových masiek a strávili spoločne zábavné popoludnie s bohatým programom pre deti, no  i dospelých.

              Pod vedením pani vychovávateliek deti z jednotlivých oddelení prezentovali v krátkej promenáde svoje kostýmy. Prestávky vyplňovali netradičné súťaže a nakoniec sme si spoločne zatancovali na diskotéke.

              Z akcie odchádzali všetci spokojní, no a v oddeleniach už deti čakali aj drobné darčeky ku ich sviatku.

              Celú atmosféru najlepšie vystihujú fotografie, ktoré si nezabudnite pozrieť.

            • Okresné kolo - vybíjaná

            • Naše dievčatá postúpili do OK vo vybíjanej. Bojovali, ako levice a my im ďakujeme za krásnu reprezentáciu našej školy. Len o vlások nám uniklo prvé miesto. Získali veľmi pekné, miesto druhé. 

            • Jazykový kvet

            • Naši žiaci boli úspešní aj v krajskom finálovom kole recitačnej súťaže Jazykový kvet. Vo svojich kategóriách až štyria naši žiaci obsadili prvé a druhé miesta, k čomu im srdečne blahoželáme!

              1. miesto v I. kategórii v ANJ patrí Tamarke Bublovej z triedy 3.B

              1. miesto v I. kategórii v NEJ patrí Natalie Alexíkovej z triedy 4.B

              2. miesto v I. kategórii v ANJ patrí Samkovi F. Košíkovi z triedy 4.B

              2. Miesto v II. kategórii v ANJ patrí Jakubovi M. Kováčikovi z triedy 9.A

              Tamarka a Natalie zároveň postupujú do celoslovenského kola súťaže, kde o umiestnenia zabojujú už budúci týždeň v Nitre. Držíme im palce a všetkým našim súťažiacim želáme ďalšie úspechy aj v budúcnosti.

            • Školský výlet Bojničky

            • Žiaci druhých ročníkov (2.A, 2.B, 2.C, 2.D) sa dňa 26.5. zúčastnili školského výletu na farme Madonan v obci Bojničky. Deti sa oboznámili so zvieratami typickými pre slovenské gazdovstvo - ovcami, kozami, kravami, koňmi, moriakmi, sliepkami, husami a psami. Mali možnosť vyskúšať si kŕmenie kôz a oviec.

              Okrem nadobudnutých vedomostí o zvieratkách si vyskúšali aj množstvo zábavných atrakcií, ako napríklad trampolíny, preliezačky, mini zipline či tubingovú dráhu...

            • Ďakovný list pre FS Dolina za účasť na stretnutí troch generácií v Trenčianskych Tepliciach

            • Ďakovný list pre FS Dolina za účasť na stretnutí troch generácií v Trenčianskych Tepliciach. Stretnutie bolo trojdňové, ale my sme sa zúčastnili iba v nedeľu, nakoľko v sobotu sme vystupovali na Majálese v Líščom údolí. Rodičia z FS Dolina boli tak obetaví, že doviezli deti na vystúpenie do Trenčianskych Teplíc v nedeľu autami. Program prebiehal hneď po rozhlasových pozdravoch v nedeľu 22.5. na Kúpeľnom námestí. Kúpeľné námestie bolo plné, atmosféra vynikajúca, počasie prialo. Členovia súboru  svojou bezprostrednosťou a temperamentom dôstojne reprezentovali slovenský folklór v mládežníckom podaní.

              Naďa Čermáková