• Novinky

            • Školský pohár chlapcov SFZ

            • Dňa 09.11.2023 sa uskutočnil Školský pohár chlapcov SFZ, kde nás reprezentovali chlapci:

              Patrik Beliš, Samuel Hajaš, Jakub Kováč, Lukáš Nepraš, Jakub Partl, Timo Pavešic, Roland Schavel a Adam Žovic.

              Chlapci začali prvý zápas úspešne, kde vyhrali 5:2. Žiaľ, v nasledujúcich dvoch zápasoch sa im nepodarilo nadviazať na tento úspech a umiestnili sa na prvej nepostupovej priečke.

              Chlapci bojovali naozaj statočne a tentokrát im chýbal kúsok športového šťastíčka.

              Gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

            • iBobor

            • V dňoch 6. - 10. novembra 2023 sa vybraní žiaci 3. - 9.ročníka zúčastnili celoslovenskej  súťaže iBobor.

              Úspešní riešitelia v jednotlivých kategóriách sú:

               

              Kategória Drobec (3. ročník):

              Adam Babušiak, Jakub Katreniak, Dominika Surovčíková – 3.A

              Tian Tatić – 3.B

              Richard Podroužek, Matias Majlath, Adam Murín – 3.C

               

              Kategória Bobrík (4. - 5. ročník)

              Matúš Melišík, Sarah Badliková, Pavol Vršanský, Martin Linkeš, Liliana Fekiačová – 4.A

              Martina Smolárová, Zoja Ondroušková, Linda Vaydová – 4.B

              Ján Podhradský, Juraj Sestrienka, Oliver Šteffek, Oliver Barla, Kamila Beňová – 4.C

              Allan Simon, Daniel Brzula, Júlia Pašková, Nela Káčeríková, Nina Káčeríková – 5.A

              Nina Kolinská, Alica Nižňanská, Hanka Jánošíková, Leon Tatić, Noemi Štibrányiová, Ema Besedová – 5.B

              Tomáš Bandurič, Patrik Pavelka, Matej Katreniak, Michaela Horňáková – 5.C

               

              Kategória Benjamín (6. - 7. ročník)

              Xénia Rzounková, Simona Ščepánková, Ivana Ehnová, Aurora Sečanská – 6.A

              Michal Harvanka, Jakub Vojtek – 6.B

              Natália Šuplatová, Patrícia Rudá, Rebeka Buran, Adam Jozef Szymik – 7.A

              Lucia Kopecká, Martin Kulík, Alica Harvanková – 7.B

               

              Kategória Kadet (8. - 9. ročník)

              Peter Čapla, Filip Strážovský, Zara Straňáková – 8.A

              Valéria Barčiaková, Dávid Šimovčík, Júlia Mikulášová, David Jančať – 8.B

              Matej Anda, Kristína Labajová – 9.A

              Adela Pulišová, Slavomír Kňažko, Lucia Šimová, Veronika Vojteková – 9.B

               

              Žiakom a žiačkám gratulujeme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

               

              Ing. Alena Pribišová

            • Týždeň zdravej výživy

            • Počas tretieho októbrového týždňa sme si už tradične na našej škole intenzívnejšie pripomenuli dôležitosť zdravého životného štýlu, Týždeň od 16.10. do 20.10. bol naplnený aktivitami, venovanými zdravej výžive a pohybu. Na ranných komunitách I predmetoch sme sa rozprávali o vyváženej strave a jej vplyvu na naše zdravie, energiu i náladu, o tom, čo by mala obsahovať zdravá desiata a tiež o našich obľúbených zdravých receptoch. V spolupráci so školským detským parlamentom si žiaci jednotlivé  zdravé skupiny potravín pripomínali svojím oblečením, pričom sme nezabudli ani na pitný režim. Spoločne sme si pripravovali zdravé raňajky, ovocné a zeleninové misy, skladali potravinové pyramídy, počúvali i tvorili ovocno – zeleninové rozprávky, riešili nielen matematické zdravé úlohy, realizovali tématické dni. Vo viacerých triedach sa žiaci premenili na kulinárskych majstrov a degustátorov, ako i kreatívnych tvorcov a majstrov pera. Prváci vymysleli a stvorili svoju zdravú kamarátku Zdravenku, s ktorou si tiež opakovali prvé známe písmená. Skladali zdravé taniere, na ktorých si precvičovali i prvé slabiky slov. Deň jablka oslávili aj výtvarne – otláčaním.

              Na I. stupni sme sa zapojili do výtvarnej súťaže „Chutné maľovanie.“ Aj v rámci výtvarnej výchovy žiaci  tvorili zelenivé taniere či smotanové poháre s ovocím.  Žiaci vytvárali individulne aj spoločné projekty, vlastné prezentácie, i knihu zdravých receptov.

              K zdravému životnému štýlu neodmysliteľne patrí aj pohyb. Po ročníkoch sme si s radosťou zacvičili s hudbou, zatancovali i zabehali na dopravnom ihrisku.

              Veľmi milá, príjemná a samozrejme zdravá akcia “Spoločná desiata 1.stupňa” opäť nadchla všetkých. Stoly žiarili farbami rôznych druhov ovocia a zeleniny, orieškov, zdravých koláčikov i nátierok.

              Veľké poďakovanie patrí všetkým učiteľom, rodičom, a samozrejme aj našim žiakom, ktorí prejavili svoj elán, podporu a hlavne zanietenosť pre tému zdravie, zdravý životný štýl.

              Veď ten môže rozhodnúť o našom zdraví – či chorobe - telesnom, i duševnom. Zdravá výživa neznamená len kvalitné "palivo" pre svaly, ale aj výživu pre mozog. No a tí, ktorí sa zdravo stravujú a hýbu sa čo len pár minút denne, majú nižšie riziko vzniku viacerých ochorení, majú lepšiu pamäť a viac životnej energie a elánu.

              Tak nech bol Týždeň zdravej výživy len úspešným začiatkom. Vydajte sa s nami na cestu za zdravím – Nech jedlo a pohyb sú našim liekom a zdrojom dobrej nálady.

              Mgr. Katarína Nemčovská

            • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

            • Dňa 17. októbra 2023 sa uskutočnilo celoslovenské školské kolo  Olympiády zo SJL v kategórii C - žiaci 8. a 9. ročníka. Školské kolo prebiehalo formou jednotného online testu. Žiaci, ktorí získali v teste najviac bodov, boli pozvaní na ústnu časť. Tento rok sa zapojilo do olympiády 8 žiakov.         

              Našu školu bude v okresnom kole reprezentovať v tejto kategórii Richard Vydarený z 8. B triedy, ktorý získal najviac bodov. Na 2. mieste sa umiestnil Oliver Németh z 8. A3. miesto patrí Hane Kurekovej z 9. A.

               Srdečne blahoželáme! Richardovi prajeme veľa šťastia v okresnom kole!

              Ostatným žiakom ďakujeme za záujem a veríme, že sa zapoja a skúsia šťastie opäť v budúcom školskom roku.

            • Bibiana - ŠKD

            • Dve októbrové stredy sme s deťmi z klubu využili na návštevu každoročne opakujúcej sa výstavy ilustrácií detských kníh, BIB v kultúrnom stredisku BIBIANA.

              Po príchode nás čakala už sprevádzajúca lektorka, ktorá deťom rozdávala pracovné listy so zábavnými úlohami do každej výstavnej miestnosti. Absolvovali sme „cestu okolo sveta s ilustráciou“, kde deti hľadali piktogramy, kreslili veci z ilustrácií výstavy do kufra na vysnívanú cestu, hľadali rôzne dopravné možnosti, emócie vyjadrené na tvárach postáv, zvieratká, nápady na tanier... Nakoniec si samé vytvorili vlastnú poštovú známku.

              Ako sa deťom páčilo a čo sme videli a robili, uvidíte bližšie na fotografiách.

            • Halloweensky večierok 2.D+ 4.A

            • V stredu 25.10. sa deti zo siedmeho oddelenia zabávali na Halloween večierku. Spoločne sme si zasúťažili a zatancovali. Mamičky sa nám postarali o maškrtenie a milé študentky o veselé aktivity, za čo im patrí veľká vďaka.

            • Šarkaniáda

            • Každé ročné obdobie má svoje čaro. Aj jeseň. MY, detičky z 1. A, 1. B a 1. C sme sa 18.10. vybrali na  lúku, aby sme si užili krásne jesenné počasie a spolu si užili krásne podujatie s ním súvisiace-  ŠARKANIÁDU. Nad hlavami nám lietali všelijaké šarkany :) Cieľom nebolo vyhrať súťaž o najkrajšieho, ale spolu sa zabaviť, odprezentovať svoje schopnosti a talent vyniesť šarkana čo najvyššie.

            • Týždeň zdravej výživy v ŠKD

            • V týždni od 16.10. do 20.10.2023 prebiehal aj v našom klube Týždeň zdravej výživy. Tieto dni boli zamerané na zvýšenú konzumáciu ovocia, zeleniny, mlieka a  mliečnych výrobkov. Ochutnali sme rôzne druhy, spravili si spolu dobrôtky a spolu sa naučili niečo nové a pripomenuli niečo, čo už dávno vieme.

            • Najoriginálnejšia jesenná výzdoba

            • Tento školský rok sa prvýkrát na našej škole uskutočnila súťaž o najoriginálnejšiu jesennú triedu. Do stredy 25. októbra mali žiaci možnosť vyzdobiť si svoju triedu farbami a predmetmi jesennej tematiky. Ráno (25.októbra) sme sa v rámci školského parlamentu premenili na odbornú porotu a pri bodovaní a hodnotení tried sme zistili, že väčšina z nich sa naozaj témy ujala a snažili sa vyhrať.  Ďakujeme, že ste sa zúčastnili a napriek tomu, že bolo množstvo originálnych a estetických dizajnov, museli sme vybrať jednu triedu z obidvoch stupňov, ktorá sa stane neoriginálnejšou jesennou triedou.

              Každá trieda mohla získať maximálne 40 bodov. Na prvom mieste sa z prvého stupňa umiestnila trieda 2.C s počtom bodov 35. Víťazom na druhom stupni sa stala trieda 5.A s počtom bodov 36,5.

              Víťazným triedam gratulujeme a dúfame, že aj do ďalších akcií a súťaží sa zapojíte s rovnakým elánom.

              Školský parlament

            • Exkurzie v 2.C

            • Počas októbra žiaci 2.C navštívili Botanickú záhradu a Prírodovedné múzeum. Využili tak ešte príjemné októbrové počasie na získanie nových informácií mimo školských lavíc. V Botanickej záhrade si prezreli rôzne druhy rastlín v skleníkoch aj exteriéry a exkurziu ukončili príjemnou prechádzkou. V Prírodovednom múzeu si prezreli expozície: Príbeh života na Zemi, Biodiverzita Slovenska, Biodiverzita Zeme, Klenoty Zeme a Človek v čase a priestore.

            • Detská liga v malom futbale – jesenné kolo

            • V piatok 20.10.2023 sme sa v dvoch žiackych kategóriách zúčastnili jesenného kola Detskej ligy v malom futbale, ktoré sa konalo v Bratislave na Pasienkoch.

              V kategórii U11 nás reprezentovali : Šimon Konečný, Samuel Tomko, Lucas Číž, Daniel Brzula, Jacob Stamm, Dominik Malík, Matúš Beliš a Samuel Vávra. Chlapci podali výborný tímový výkon. Vyhrali štyri zápasy a jeden prehrali, čím si vybojovali postup do jarného kola. Najlepší strelec bol Danko Brzula s piatimi gólmi. Výborný výkon podal aj brankár Šimon Konečný, ktorý podržal družstvo výbornými zásahmi a dostal len jediný gól.

              V kategórii U14 nás reprezentovali : Lukáš Nepraš, Jakub Kováč, Patrik Beliš, Roland Schavel, Lukáš Ťažký, Marek Čavoja, Tomáš Iliáš, Matej Marton a Lukáš Rác. Chlapci mali ťažkých súperov, ale podali bojovný výkon. Jeden zápas vyhrali, jeden remizovali a dva prehrali. Tiež si vybojovali postup do jarného kola.

              Tešíme sa na jarné kolo, ktoré sa bude konať 22.3. 2024. Všetkým chlapcom ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

              Mgr. Jaroslava Hajašová

            • Artefiletika pre rodičov

            • Dňa 25.10.2023 sa u nás v škole uskutočnil workshop artefiletiky pre rodičov. Mali sme možnosť priblížiť vám základné princípy artefiletiky prostredníctvom zážitku.

              Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí sa workshopu zúčastnili a veríme, že im tento zážitok pomohol konkrétnejšie uchopiť metódu artefiletiky, ktorú realizujeme so žiakmi v našej škole.

              Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné stretnutie.

              Simona Braciníková, Jana Grznárová, Katarína Zemková, Adam Škopp

            • 4.C vo Vodárenskom múzeu

            • 23.10.2023 sa žiaci 4.C zúčastnili vo Vodárenskom múzeu výučbového programu v rámci projektu Modrá škola.

              Dozvedeli sa, aká je cesta vody z Dunaja až k nám domov. Veľmi zaujímavé boli informácie o histórii vodárenstva v Karlovej Vsi, prezentácia o čističke odpadových vôd a prehliadka samotného múzea.

              Deti prejavili výborné vedomosti o vode. Vedia, že bez nej by neexistoval život a že ju treba chrániť.

            • Beseda s bestsellerovou autorkou kníh

            • Dňa 16. októbra 2023 sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili v priestoroch školy besedy so slovenskou bestsellerovou autorkou žijúcou v zahraničí – Vladimírou Šebovou.

                       Autorka je obľúbená práve u teenagerov, pre ktorých tvorí a píše už skoro desať rokov. Žiaci mali možnosť zoznámiť sa s knihou obľúbenej série Insomnia, bestsellerom Dcéra zimy  a novinkou Syn podsvetia, ktorá vyšla v júni 2023. Zároveň nahliadli do tajov písania knihy a svojimi vhodne zvolenými otázkami ukázali, že sú schopní besedovať na vysokej a kultivovanej úrovni.

                       Veríme, že i takéto besedy inšpirujú žiakov k čítaniu kníh.

            • Žiacky teambuilding

            • V dňoch 12. – 13. 10. 2023 sme sa so žiakmi 3. ročníka zúčastnili detského teambuildingu v krásnom prostredí Duchonky. Detský teambuilding bol zameraný nielen na netradičné formy a metódy vzdelávania, ale hlavne na posilnenie medzitriednej klímy a formovanie vzťahov v jednotlivých triedach 3. ročníka. 

              Zmena prostredia bola veľmi príjemná.

            • McDonald Cup

            • Dňa 19.10.2023 sa uskutočnilo prvé kolo McDonald Cupu, kde nás reprezentovali žiaci: Filip Albert, Lucas Číž, Šimon Konečný, Peter Papadakos, Timotej Šteflovič, Samuel Tomko, Daniel Valter a našu chlapčenskú zostavu posilnili šikovné dievčatá Kamila Beňová a Katarína Pavľáková.

              Naše družstvo bojovalo a po dvoch úspešných víťazstvách si zaistili postup na okresné kolo, ktoré sa uskutoční na jar.

              Najlepším hráčom skupiny bol nominovaný Samuel Tomko za jeho bojovnosť a skvelo zvládnutý post obrancu.

              Žiakom srdečne gratulujeme za úspešnú reprezentáciu školy a už teraz sa tešíme na okresné kolo.

            • Farebný týždeň

            • Milí pedagógovia, milé žiačky a milí žiaci,

              celý budúci týždeň sa bude niesť v znamení zdravej výživy, preto Vás srdečne pozývame osláviť týchto 5 dní aj prostredníctvom FAREBHO TÝŽDŇA.

              Každá vybraná farba reprezentuje jeden dôležitý prvok vyváženej stravy:

              - ŽLTÁ - ovocie,

              - ZELENÁ - zeleninu,

              - HNEDÁ - oriešky a semienka,

              - MODRO-BIELA - najdôležitejšie nápoje voda a mlieko,

              - ČERVENÁ - jabĺčko.

              Prevetrajme po dlhšej prestávke naše šatníky, nechajme zdravú výživu vstúpiť do nasledujúceho týždňa aj prostredníctvom farieb oblečenia a vytvorme opäť spoločne jeden celok, jednu veľkú rodinu!

              Váš školský parlament.